Volg een achtweekse Mindfulness training
bij TS Health Experience Center 

Wil jij leren om beter om te gaan met stress en hindernissen op je pad? Ervaar je dat je regelmatig piekert of emotioneel reageert door bijvoorbeeld gevoelens als boosheid, verlangen, angst, twijfel, onrust? Dan is een Mindfulness & Zelfcompassie training bij TSHC wellicht iets voor jou!

TS Health heeft een prachtig aanbod aan trainingen op het gebied van een Happy & Healthy LifeStyle
op een prachtige plek in een bosrijke omgeving op de Veluwe in Garderen.

You can’t stop the waves,
but you can learn to surf

Een surfer die het surfzeil zo spant dat hij de druk van de wind optimaal benut om zijn of haar surfplank vooruit te laten gaan. Je kunt niet pal tegen de wind in surfen, en als je alleen maar met de wind in je rug kunt surfen, kom je slechts daar waar de wind je heen blaast. Maar als je weet hoe je de energie van de wind kunt gebruiken en bovendien geduldig bent, kun je soms komen waar je wilt.

Als je van plan bent van de kracht van je eigen problemen gebruik te maken en zo vooruit te komen, zul je er voeling mee moeten hebben, net zoals de surfer voeling heeft met zijn surfplank, het water, de wind en zijn of haar koers. Je moet leren in allerlei stresssituaties jezelf in de hand te houden, dus niet alleen wanneer het zonnig is en de wind precies zo waait als jij wilt.

Wat is Mindfulness?

Het woord mindfulness betekent opmerkzaam, met aandacht. Eenvoudig gezegd is mindfulness je van elk moment bewust zijn.

Mindfulness wordt ontwikkeld door bewust aandacht te schenken aan dingen waar we gewoonlijk niet bij stilstaan of die we op de automatische piloot doen.

Met het trainen van opmerkzaamheid gaat het om het herkennen van stress, en het minimaliseren van onze reactie op de dingen die stress veroorzaken, zoals pijn, lastige gedachten en gevoelens, zoals boosheid, angst, twijfel, vermoeidheid, verlangen en onrust.

Zelfcompassie & Bach bloesem remedies

Dr. Edward Bach, arts en homeopaat, ontwikkelde in de jaren dertig 38 op planten en bloemen gebaseerde kruidentincturen.

Deze Bach bloesems helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde (stressvolle) gebeurtenissen in evenwicht te houden en in harmonie te blijven bij onszelf. Een vriendelijke helpende hand van de natuur om ons emotioneel evenwicht terug te vinden en vrolijk en vol zelfcompassie vooruit te kijken!

Wat houdt Mindfulness & Zelfcompassie met Bach bloesem remedies bij TSHC in?

  • In 8 sessies van 2,5 uur gaan we bezig met het trainen van aandacht, waardoor je uiteindelijk bewuster en meer ontspannen in het nu aanwezig leert zijn en kunt genieten.
  • We doen dit door stil te staan bij lichaam en geest, o.a. middels yoga, lichaamsscan en meditatieoefeningen, waarbij je leert bewust aandacht te geven aan dat wat op de voorgrond is, zonder te oordelen. Aan de hand van diverse werk- en spelvormen oefen en onderzoek je, samen met een groep van ongeveer 8 deelnemers, hoe je mindfulness onderdeel van je dagelijks leven kunt maken.
  • We doen deze oefeningen zowel binnen als buiten in de prachtige, bosrijke omgeving van het Health Experience Center. Daarnaast is thuis oefenen een belangrijk onderdeel van de 8-weekse mindfulness training.
  • Tijdens de training zullen we tevens aandacht schenken aan een aantal Bach bloesem remedies, die helpen bij het jezelf in beweging brengen vanuit zelfcompassie en het aanraken van de positieve kwaliteiten in jezelf.
  • We sluiten de training af met een stiltedag.

Wil je liever eerst kennismaken met mindfulness? Volg dan een introductiesessie van 2,5 h!

Aanmelden

Ben je al geïnteresseerd geraakt in onze werkwijze of wil je meer informatie over ons cursus aanbod? Klik dan op het icoon om ons extra beveiligde gedeelte van onze website te raadplegen voor een compleet overzicht. Wil je eerst nog meer informatie ontvangen? Vul het contactformulier op onze contactpagina zo compleet mogelijk in, wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!